Deel

Foto van Ron Roos van Scalabor

Nieuwe werkplek voor Ron na behalen vorkheftruckcertificaat

Ron is al jaren gedetacheerd bij de Wisa. Maar door een reorganisatie kwamen de werkzaamheden van Ron te vervallen. Zo is hij binnen de beschikbare vacatures van Scalabor gaan zoeken en kwam een mooie uitdaging tegen bij Skantrae in Zevenaar. Met hulp van detacheringsconsulent Machiel Beke is Ron dan ook echt bij Skantae terechtgekomen.

In ‘t kort

  • Ron is goed in het samenstellen van een eindproduct uit losse onderdelen.
  • Instructeur van Scalabor ziet potentie voor Ron voor het behalen van zijn vorkheftruckcertificaat.
  • Ron is een rustig persoon en wil alles tot in de puntjes goed geregeld hebben!
Foto van Ron Roos van Scalabor
Ron is van twijfel naar moed en resultaat gegaan!

Het begin

Na het nieuws over de reorganisatie bij de Wisa heeft Ron niet afgewacht en is meteen, met behulp van Machiel Beke, gaan zoeken naar een nieuwe uitdaging. Deze heeft hij gevonden bij Skantrae in Zevenaar. Eén voorwaarde voor het invullen van de vacature was dat hij in het bezit moet zijn van een certificaat voor het bedienen van de vorkheftruck. Ron heeft, onder leiding van Rob Slakhorst, een rij – en hefmiddelen test gedaan in het logistieke opleidingscentrum van Scalabor. In dit opleidingscentrum werd beoordeeld of het behalen van een certificaat haalbaar was.

Nieuwe werkplek

Na het behalen van zijn certificaten is Ron aan de slag gegaan in het magazijn van Skantrae. In dit magazijn wordt er met verschillende constructieve en decoratieve woonproducten, onderverdeeld in de groepen hout, deuren, vloer en trap en opbergen en horren, gewerkt.

Ron werkt met veel plezier bij Skantrae. Hij zorgt ervoor dat er een schone werkomgeving is, en dit behouden wordt, voor iedereen.

“Van twijfel naar moed en resultaat!”

Ron heeft het bij Skantrae ontzettend naar zijn zin. Hij moet wel wennen aan de drukte in het magazijn en schrikt soms van de chauffeurs op de transportmiddelen die dan snel voorbij schieten. Hij geeft aan dat hij dan meteen stopt en wacht tot de collega voorbij is. Hij heeft dit ook besproken met zijn leidinggevende/begeleider bij Skantrae. Deze geeft aan dat Ron op deze wijze perfect handelt en zeer tevreden is!

Over logistiek opleidingscentrum Scalabor

Het branchetraject Veilig werken met Rij- en Hefmiddelen is voor trajectdeelnemers opgezet. Tegenwoordig wordt het niet meer alleen ingezet voor het branchetrajectdeelnemers, maar is het inmiddels uitgegroeid met het opleiden en ontwikkelen van interne en gedetacheerde medewerkers. Maar het is ook voor die medewerkers die na vijf jaar het behaalde certificaat moeten updaten. Op deze wijze is er de mogelijkheid om door te groeien naar een andere (detachering)werkplek. Zo ondersteunt Scalabor in de ontwikkeling van de medewerkers!

Scalabor helpt mensen die zonder ondersteuning (nog) geen plek op de arbeidsmarkt kunnen krijgen of behouden. Dat kunnen mensen zijn met een Sw-dienstverband of mensen die onder de Participatiewet vallen.

Deel

Foto van Robin Smaak

Privé: Robin heeft weer werk

Robin ontving een WW-uitkering en wilde heel graag weer snel aan het werk. Vanwege haar ADHD liep ze tijdens haar vorige baan tegen een aantal dingen aan. Om te voorkomen dat dit weer zou gebeuren schakelde haar adviseur bij het UWV met de gemeente Arnhem en met het RMT Midden-Gelderland.

Lees meer
Foto van 3 medewerkers

Bij Lamers is inclusie de normaalste zaak van de wereld

Lamers Productions Medical Products was al een inclusieve werkgever lang voordat dat woord bestond. Dertig jaar geleden nam oprichter J.S. Lamers drie leerlingen aan van de plaatselijke school voor speciaal onderwijs en zo werd inclusie hier de normaalste zaak van de wereld. Zoals zoon Marcel Lamers zegt: “Als je focust op wat iemand kan, is heel veel mogelijk.”

Lees verder over Lamers en inclusie